SITUACIJA

Obiteljska kuća smještena je u širem centru grada, u katastarskoj općini Remete, na obroncima Medvednice.
Parcela se nalazi u zelenoj zoni s izrazitim krajobraznim vrijednostima, te pretežno obiteljskom izgradnjom.
IX. Bukovački Ogranak mirna je ulica koja se vezuje na ulicu Bukovac, direktnu vezu s gradom. Parcela je u blagom padu prema gradu pa je osim blizine grada, mirnog i zelenog okruženja odlikuje i izniman pogled.

Kuća je izvedena kao slobodnostojeća na središnjem dijelu parcele. Prilaz dijeli s parcelom obiteljske kuće podno nje, no kuće su međusobno izmaknute kako bi se svakoj omogucile sto kvalitetnije vizure.
Kuća sadrži jedan stan, koji obuhvaća podrum, prizemlje i kat.

Obiteljska kuća autorsko je djelo ureda Dva arhitekta, afirmiranih stručnjaka u području projektiranja eskluzivnih kuća i interijera. Pri osmišljavanju kuće ideja je bila orijentirati prostore podjednako na kvalitetan okoliš i unutrašnjost objekta. Zato je jednostavan minimalistički kubus "prošupljen" nizom atrija, koji osim što razigravaju prostor unutar kuće, postaju mirne intimne oaze.

Kod oblikovanja kuće odabrani su kvalitetni materijali i arhitektonski elementi prema tradiciji zagrebačke arhitektonske škole.
Elementi su suvremeni te su primjereni zagrebačkom podneblju u skladu s postojećom kvalitetnom obiteljskom izgradnjom tog dijela grada.

Glavni pristup parceli i kući je sa istočne strane, kako kolni tako i pješački.
Parkiranje je u potpunosti riješeno na parceli; po dva parkirna mjesta su predviđena u garažama unutar i van kuće, dakle ukupno ćetiri, dok se po potrebi mogu parkirati još tri vozila na pristupnom platou ispred garaža.